WooCommerce

github

Koppel eenvoudig uw Woocommerce webshop aan q-invoice met behulp van onderstaande handleiding.

1. Download de plugin vanuit de WordPress repository of van onze mirror.
  2. Installeer de plugin in WordPress.
  3. Stel de plugin in via het admin gedeelte van uw wordpress installatie.
  4. Stel eventueel automatisch product- en voorraadsynchronisatie in.

woocommerce

API URL: Vul de URL in van onze API. De meest recente is: https://app.q-invoice.com/api/xml/1.1

API Username: Maak eerst een gebruiker aan voor onze API. Lees eventueel: Een API gebruiker aanmaken.

API Password: U heeft een wachtwoord ontvangen via email. Vul deze hier in.

Layout code: Eventueel kunt u een layout code opgeven. Dit is optioneel en met name handig als u meerdere webshops aan ons systeem koppelt. Zo kunt u voor elke webshop een eigen layout gebruiken.

Invoice tag: Een korte omschrijving waaraan u de factuur kunt herkennen zodra deze in uw boekhouding is opgenomen. Standaard wordt het bestel/ordernummer al meegestuurd als tag bij elke factuur. Deze tag of tags worden niet op de factuur geprint.

Invoice remark: U kunt een omschrijving meesturen voor weergave op de factuur. Gebruik {order_id} om het ordernummer van de bestelling in deze omschrijving op te nemen.

Paid remark: Indien een bestelling al volledig betaald is wordt deze tekst aan de omschrijving toegevoegd. Gebruik dit veld bijvoorbeeld om de ontvanger mede te delen dat de factuur al voldaan is en dus niet nogmaals betaald dient te worden. Gebruik {method} om de betaalmethode weer te geven.

Send request on: Kies hier wanneer u wilt dat het verzoek naar q-invoice verzonden wordt. U kunt kiezen uit de volgende opties:
– On every order: Een verzoek wordt verzonden bij elke bestelling, ongeacht de betaal of verzendstatus.
– On every payment: Een verzoek wordt alleen verzonden als voor een bestelling een betaling ontvangen is.
– When order is marked completed: Het verzoek wordt pas verzonden als u de bestelling als compleet markeert.

After request:
– Save as concept: De factuur wordt als concept opgeslagen voor verdere bewerking. Let op: Eventuele betalingen worden niet geregistreerd.
– Save as PDF: De factuur wordt als PDF opgeslagen en niet naar de klant verzonden.
– Save and send: De factuur wordt zowel als PDF opgeslagen als naar de klant per email verzonden.

Save/update relation: Wilt u de klantgegevens opslaan of bijwerken?

Coupon VAT: Stel een standaard BTW percentage in voor kortingsbonnen. Let op dat u de instelling ‘Apply discount before VAT’ activeert binnen WooCommerce.

Preferred calculation method: Kies een leidende prijs voor de berekening. Dit is met name belangrijk als er afrondingsverschillen optreden.

Invoice date: Kies welke datum te gebruiken, de datum van de bestelling of de datum dat de fatuur gegenereerd wordt.

Exclude payment method: Kies hier een betaalmethode om uit te sluiten van facturatie.

Producten koppelen

Lees hier hoe u uw voorraad of grootboekrekening kunt koppelen aan uw webshop