Screen Shot 2014-05-08 at 17.20.13

Categorieën: U kunt relaties in categorieën onderverdelen, zo vind u deze later makkelijk terug.

Referentie: Uw unieke referentie voor deze relatie. Tevens gebruikt als MandateId voor SEPA incasso.

IBAN/BIC: Deze velden zijn nodig indien u gebruik wilt maken van SEPA incasso, anders kunt u deze leeglaten.

Standaard korting: Geef een standaard korting op voor deze relatie. Alle nieuw te maken factuurregels krijgen standaard deze waarde.

Betalingstermijn: U kunt een afwijkende betalingstermijn voor deze relatie opgeven. Bij het maken van een nieuwe factuur wordt deze termijn automatisch ingevuld.

Standaard BTW percentage: Handig als u met buitenlandse klanten te maken heeft, kies een standaard BTW tarief voor uw relatie.

• Was dit antwoord nuttig?
  • Ja   Nee
  • Hallo,

Ik ben inmiddels aan het testen geslagen met q-invoice en so far so good. Ik loop nu echter tegen een puntje aan wat misschien een bug is of wat meer uitleg nodig heeft.

Even voor de workflow.
    -> Nieuwe klant, maak ik een offerte voor
    -> ik vul in de offerte de klantnaam in waarbij het bedrijf automatisch uit de KvK
    gegevens rolt. Fantastisch scheelt veel typewerk.
    -> Ik sla de offerte op
    -> Afhankelijk van een instelling in advanced wordt de contactpersoon opgeslagen in
    de relatiedatabase of niet.

Nu zie ik het volgende gebeuren. Kies ik voor de optie “opslaan” en ik pas vervolgens een reeds gemaakte offerte aan waarbij ik deze nogmaals opsla, maakt hij wederom een nieuw contactpersoon aan terwijl deze er al in staat. Bij elke verandering een nieuw (dezelfde) contactpersoon extra. Lijkt mij niet de bedoeling, maar misschien mis ik een veld die ingevuld moet zijn ?

Kies ik echter voor de optie “niet opslaan” dan komt er onder de de contactpersoonvelden een knop “adres opslaan” … als ik daar op klik gebeurt er niets, geen melding en geen contactpersoon in de relatiedatabase.

Zou ik mijn workflow aanpassen, door voor het maken van een offerte eerst een relatie toe te voegen, dan mis ik de KvK koppeling (waardoor ik weer al het typewerk heb), die zit (ik heb hem in ieder geval niet gevonden) niet in het formulier van “nieuwe relatie”

Ik hoor graag of ik iets over het hoofd zie …

Mvg,

Arjan

• qinvoice

Ha Arjan, jij hebt niks over het hoofd gezien! Sterker nog, je hebt een bug gevonden. Wij hebben dit verholpen. Voor nieuwe offertes en nieuwe contactpersonen zou dit probleem niet langer op moeten treden. Dank je!

• Onno

Hallo,
    Is het ook mogelijk om de relaties eenvoudig te exporteren naar een excel bestand (csv / xls / xlsx)?

Mvg Onno Moleman

• qinvoice

Jazeker, stel een filter in (optioneel) en selecteer middels de checkbox boven aan de tabel de resultaten. Onderaan de tabel vind je diverse export mogelijkheden.

• Wat is de shortcode om de inhoud van een veld in een layout te kunnen gebruiken?
    Bijv wat is de shortcode voor het BTW nummer?
    {sender.VAT} is niet goed bijv.

• qinvoice

Dat is {sender.vatnumber}, kleine letters.

• mooi, dankjewel. Nog wel een vraag: is er een completer overzicht van de shortcodes dan die op http://help.q-invoice.nl/layout-editor/

• qinvoice

Hoi Rob, deze zullen wij even aanvullen vandaag. Percentages van het (sub)totaal zijn nu ook mogelijk voor offertes en facturen: {invoice.total|30} toont 30% van het factuur totaal, {quote.subtotal|1.5} toont 1,5% van het offerte subtotaal.

• Ik heb een factuur naar een verkeerd e-mail adres gestuurd. Ik heb de fout bij relatiebeheer hersteld, maar het opnieuw versturen van de factuur gebruikt het oude foutieve e-mail adres.
    Hoe kan ik een al gemaakte (en foutief verstuurde) factuur opnieuw versturen naar het correcte e-mail adres?

• qinvoice

Het wijzigen van de relatiegegevens heeft alleen invloed op nog niet verzonden facturen. Reeds verzonden facturen kunnen gewijzigd worden door vanuit het overzicht op ‘bekijk’ te klikken en in het volgende scherm te kiezen voor ‘Bewerk’.