gravityforms_logo_outline

github

Koppel eenvoudig uw Gravity Forms aan q-invoice met behulp van onderstaande handleiding.

1. Download de plugin vanuit onze mirror.
  2. Installeer de plugin in WordPress.
  3. Stel de plugin in via het menu ‘Formulieren’ > ‘Instellingen’ > ‘Q-invoice’ (Engels: ‘Forms’ > ‘Settings’ > ‘Q-invoice’)
  4. Koppel uw formulieren

API instellingen

API instellingen

API URL: Vul de URL in van onze API. De meest recente is: https://app.q-invoice.com/api/xml/1.1

API Username: Maak eerst een gebruiker aan voor onze API. Lees eventueel: Een API gebruiker aanmaken.

API Password: U heeft een wachtwoord ontvangen via email. Vul deze hier in.

Formulieren

U stelt per formulier de koppeling in, in het context menu onder ‘Settings’ vindt u ‘Qinvoice’.

Access feeds through context menu

Of

Screen Shot 2015-07-04 at 14.56.10

U komt in het overzicht met bestaande configuraties. Heeft u nog geen configuratie, klik dan op ‘Nieuwe toevoegen’.

Screen Shot 2015-07-04 at 15.05.04

U kunt meerdere configuraties per formulier opgeven, denkt u bijvoorbeeld aan eentje voor iDeal betalingen en eentje voor betaling op factuur. Hieronder ziet u de verschillende velden die de configuratie u biedt.

Screen Shot 2015-07-04 at 15.06.46

Layout code: Eventueel kunt u een layout code opgeven. Dit is optioneel en met name handig als u meerdere webshops aan ons systeem koppelt. Zo kunt u voor elke webshop een eigen layout gebruiken.

Labels: Een korte omschrijving waaraan u de factuur kunt herkennen zodra deze in uw boekhouding is opgenomen. Standaard wordt het bestel/ordernummer al meegestuurd als tag bij elke factuur. Deze tag of tags worden niet op de factuur geprint.

Condities: Hier geeft u de condities op waaraan voldaan moet worden om een factuur volgens de betreffende configuratie te laten verzenden. Bijvoorbeeld het type klant of gekozen betaalmethode.

Actie:

– Opslaan als concept: De factuur wordt als concept opgeslagen voor verdere bewerking. Let op: Eventuele betalingen worden niet geregistreerd.
– Opslaan als PDF: De factuur wordt als PDF opgeslagen en niet naar de klant verzonden.
– Opslaan als PDF en versturen: De factuur wordt zowel als PDF opgeslagen als naar de klant per email verzonden.

Betaling: Dit veld is alleen beschikbaar als u een betaalmethode heeft geactiveerd, bijvoorbeeld Paypal of iDeal. U kunt hiermee het verzoek tot het genereren van een factuur uitstellen totdat de betaling succesvol is afgerond.

Overzicht

Als u de configuratie heeft opgeslagen en terugkeert naar het overzicht ziet u een op onderstaande afbeelding gelijkend scherm. In dit overzicht ziet u van alle configuraties de belangrijkste data. Met de optie ‘Dupliceer’ maakt u eenvoudig een nieuwe configuratie aan gebaseerd op het origineel.

Screen Shot 2015-07-04 at 15.00.45