Speciaal voor Moneybird gebruikers die willen overstappen hebben wij een module ontwikkeld waarmee u binnen 5 minuten uw volledige administratie importeert.

Hieronder ziet u hoe u in enkele eenvoudige stappen uw administratie overzet. U kunt de volgende gegevens meenemen:

• Uw relaties
  • Verzonden facturen en factuurregels
  • PDF bestanden van uw verzonden facturen
  • Ingeboekte facturen en factuurregels
  • Offertes en offerteregels
  • PDF bestanden van alle offertes

Eventueel is het mogelijk uw periodieke facturen te synchroniseren, neemt u hiervoor contact met ons op.

Het is belangrijk dat u niet alleen alle facturen maar ook de factuurregels exporteert uit Moneybird. Alle geëxporteerde bestanden dienen van het type ‘csv‘ te zijn.

Export uit Moneybird

Stap 1: Kies voor exporteren in het overzicht.

moneybird_export_stap1

Stap 2: Kies voor export naar CSV en per factuur

moneybird_export_stap21

Stap 3: Exporteer ook de factuurregels naar CSV

moneybird_export_stap3
Herhaal deze stappen voor offertes en inkomende facturen

Optioneel: U kunt voor uw uitgaande facturen ook uw PDF bestanden meenemen. Exporteer deze naar een Zip bestand.

moneybird_export_stap4

Import in Q-invoice

Stap 1: Sleep of upload alle CSV bestanden en eventueel ook het zipbestand

Screen Shot 2014-05-08 at 16.28.19

Enkele aanwijzingen:

• Voor elke nieuwe import dient u opnieuw uw relaties bij te voegen. Deze worden niet opnieuw geïmporteerd, tenzij er verschillen bestaan tussen de nieuwe en de voorlaatste upload.
  • Doet u meermaals dezelfde import dan worden reeds bestaande facturen bijgewerkt, dus niet nogmaals geïmporteerd.
  • Het is helaas niet mogelijk bijlagen voor inkomende facturen te importeren.

Stap 2: Klik op ‘Facturen importeren’

Als alles goed is gegaan ziet u nu een scherm dat sterk lijkt op onderstaande afbeelding. Uw administratie is geïmporteerd!

Screen Shot 2014-05-08 at 16.29.46