magento-logo

Met behulp van onze (gratis) Magento extensie wordt elke bestelling direct gefactureerd in uw eigen huisstijl en in uw boekhouding verwerkt. Lees hieronder hoe u te werk gaat.

Om gebruik te maken van de Webshop API dient u eerst een API account aan te maken.

Let op! Krijgt u een blanco pagina na de installatie? Zet dan de compiler uit, lees hier meer: http://www.magentocommerce.com/boards/viewthread/225932

1. Download gratis de laatste versie van onze extensie in Magento Connect
  2. Installeer de extensie via de admin interface van Magento
  3. In het instellingen scherm vult u uw gegevens en voorkeuren in.
  4. Stel eventueel uw voorraadkoppeling en productcategorieën in.

Screen Shot 2014-05-07 at 08.39.23 API URL: Vul de URL in van onze API. De meest recente is: https://app.q-invoice.com/api/xml/1.1/

API Username: Maak eerst een gebruiker aan voor onze API. Lees eventueel: Een API gebruiker aanmaken.

API Password: U heeft een wachtwoord ontvangen via email. Vul deze hier in.

Layout code: Eventueel kunt u een layout code opgeven. Dit is optioneel en met name handig als u meerdere webshops aan ons systeem koppelt. Zo kunt u voor elke webshop een eigen layout gebruiken.

Invoice tag: Een korte omschrijving waaraan u de factuur kunt herkennen zodra deze in uw boekhouding is opgenomen. Standaard wordt het bestel/ordernummer al meegestuurd als tag bij elke factuur. Deze tag of tags worden niet op de factuur geprint.

Invoice remark: U kunt een omschrijving meesturen voor weergave op de factuur. Gebruik {order_id} om het ordernummer van de bestelling in deze omschrijving op te nemen.

Paid remark: Indien een bestelling al volledig betaald is wordt deze tekst aan de omschrijving toegevoegd. Gebruik dit veld bijvoorbeeld om de ontvanger mede te delen dat de factuur al voldaan is en dus niet nogmaals betaald dient te worden.

Send invoice: Kies hier wanneer u wilt dat het verzoek naar q-invoice verzonden wordt. U kunt kiezen uit de volgende opties:
– On every order: Een verzoek wordt verzonden bij elke bestelling, ongeacht de betaal of verzendstatus.
– On every payment: Een verzoek wordt alleen verzonden als voor een bestelling een betaling ontvangen is.
– When order is shipped: Een verzoek wordt pas verzonden als u de order markeert als verzonden.

After request: Kies hier uit de volgende opties:
– Save as concept: De factuur wordt opgeslagen als concept en kan later dus nog bewerkt worden. Let op: enkel beschikbaar voor bestellingen welke nog niet betaald zijn.
– Finalize: De factuur wordt opgeslagen en kan niet meer bewerkt worden, de systeemstatus is ‘verzonden’, echter de factuur wordt niet automatisch verzonden naar de ontvanger. Dit kunt u later zelf doen, of u kunt de factuur zelf printen.
– Finalize and send: De factuur wordt opgeslagen en verzonden. U kunt de factuur later zelf nogmaals versturen of printen.

Save customer details: U kunt hier aangeven of de relatie gegevens in uw adresboek opgeslagen of bijgewerkt moeten worden

Calculation method: Kies hier of uw prijzen in de webshop inclusief of exclusief berekend moeten worden door onze API. Dit kan handig zijn in het geval er afrondingsverschillen optreden.

Product categorieën*

1) Voeg een nieuwe attribute toe aan uw installatie en noem deze ‘qinvoice_category‘. Zorg ervoor dat deze verborgen is voor het front-end gedeelte van uw installatie. 2) Bij elk product kunt u nu een of meerdere categorieen meegeven, elke categorie dient u met een komma te scheiden. Bijvoorbeeld: ‘Koffie, espresso’. 3) In q-invoice kunt u nu precies zien wat uw omzet per categorie is!

Voorraadbeheer**

1) Voeg een nieuwe attribute toe aan uw installatie en noem deze ‘qinvoice_productcode‘. Zorg ervoor dat deze verborgen is voor het front-end gedeelte van uw installatie. 2) Bij elk product kunt u nu een productcode meegeven. Deze referentie dient overeen te komen met de code van ditzelfde product in q-invoice. 3) Uw voorraad wordt automatisch bij elke bestelling bijgewerkt. * Beschikbaar vanaf extensie versie 1.0.1 (2013-08-14) ** Beschikbaar vanaf extensie versie 1.0.2 (2013-09-03)