hikashop

github

Met behulp van onze gratis plugin voor Joomla/Hikashop koppelt u eenvoudig uw webshop aan uw boekhouding in q-invoice. U kiest zelf welke orders in uw administratie verwerkt worden. Natuurlijk kunt u ook een factuur in uw eigen huisstijl naar de klant laten sturen.

1. Download de plugin via deze link
  2. Creëer een API account
  3. Stel de plugin in met behulp van onderstaande afbeelding.

Hikashop

API URL: Vul de URL in van onze API. De meest recente is: https://app.q-invoice.com/api/xml/1.1

API Username: Maak eerst een gebruiker aan voor onze API. Lees eventueel: Een API gebruiker aanmaken.

API Password: U heeft een wachtwoord ontvangen via email. Vul deze hier in.

Layout code: Eventueel kunt u een layout code opgeven. Dit is optioneel en met name handig als u meerdere webshops aan ons systeem koppelt. Zo kunt u voor elke webshop een eigen layout gebruiken.

Invoice tag: Een korte omschrijving waaraan u de factuur kunt herkennen zodra deze in uw boekhouding is opgenomen. Standaard wordt het bestel/ordernummer al meegestuurd als tag bij elke factuur. Deze tag of tags worden niet op de factuur geprint.

Invoice remark: U kunt een omschrijving meesturen voor weergave op de factuur.

Ledger account: Stel hier een grootboekrekening in voor uw omzet. Als producten niet door q-invoice herkend worden en er geen grootboekrekening bekend is dan wordt de rekening gebruikt die u hier invult.

Discount VAT: Het standaard BTW percentage dat over kortingen in rekening gebracht moet worden.

Preferred calculation method: Kies hier uw rekenmethode. Zijn de prijzen inclusief BTW leidend in uw webshop kies hier dan ‘VAT included’.

Paid remark: Indien een bestelling al volledig betaald is wordt deze tekst aan de omschrijving toegevoegd. Gebruik dit veld bijvoorbeeld om de ontvanger mede te delen dat de factuur al voldaan is en dus niet nogmaals betaald dient te worden.

Send request on: Kies hier wanneer u wilt dat het verzoek naar q-invoice verzonden wordt. U kunt kiezen uit de volgende opties:
– On every order: Een verzoek wordt verzonden bij elke bestelling, ongeacht de betaal of verzendstatus.
– On every payment: Een verzoek wordt alleen verzonden als voor een bestelling een betaling ontvangen is.
– When order is shipped: Een verzoek wordt alleen verzonden als de bestelling als verzonden aangemerkt wordt.