U gebruikt SPF-records om ervoor te zorgen dat de e-mailsystemen van uw ontvangers de berichten vertrouwen die door ons in uw naam verzonden worden.

Stel eerst uw afzender in:

Instellingen > Profielen > E-mail teksten

Onderstaande code is een voorbeeld.

v=spf1 include:q-invoice.com ~all

U kunt met behulp van onderstaande link een SPF record aanmaken voor uw domein.

http://www.microsoft.com/mscorp/safety/content/technologies/senderid/wizard/

Wat is een SPF record?

Een SPF-record (Sender Policy Framework) is een tekstrecord (TXT) die gebruikmaakt van het Sender ID Framework. Het Sender ID Framework is een e-mailverificatieprotocol waarmee spoofing en phishingworden bestreden door de naam te controleren van het domein waaruit e-mailberichten zijn verzonden. Sender ID valideert waar e-mailberichten vandaan komen door het IP-adres van de afzender te vergelijken met degene die de eigenaar zou zijn van het verzendende domein.

Domeinbeheerders publiceren SPF-records in DNS. Met de SPF-record worden geautoriseerde uitgaande e-mailservers ge√Įdentificeerd. Ontvangende e-mailsystemen controleren of berichten afkomstig zijn van geautoriseerde uitgaande e-mailservers.