Elke onderneming heeft te maken met inkoopfacturen. In q-invoice kunt u deze op meerdere manieren in uw administratie opnemen.

1. Stel uw eigen mailbox in en stuur daar de facturen en eventuele bijlagen heen.
  2. Maak – handmatig – een nieuwe factuur en upload de factuur en eventuele bijlage.
  3. Maak een inkomende factuur aan de hand van uw bank- of kasboek mutaties.

Onderstaand scherm toont hoe u een inkomende factuur verwerkt in uw administratie, in het voorbeeld ziet u een telefoonrekening van Vodafone die door ons per email verzonden is naar onze eigen inbox. Aan de hand van de afzender en datum worden enkele velden alvast voor u ingevuld.

Screen Shot 2014-05-07 at 09.40.33

Wij hebben hiervoor gekozen het gehele bedrag van de factuur in te boeken op grootboekrekening ‘Telefonie’. Ook hebben wij direct de betaling verwerkt, als u met een bankboek werkt dient u dit via het bankboek te doen zodat beide transacties tegen elkaar weggestreept worden.

AlleĀ bijlagen staat links en rechts kunt u voor elk bestand een preview openen zodat u alle bedragen en BTW direct kunt controleren.

Screen Shot 2014-05-07 at 09.43.05

• Was dit antwoord nuttig?
  • Ja   Nee
  • Keesjan Deelstra

ik stuurde een email door met factuur in pdf bijlage naar de eigen q-invoice mailbox. Ik zie deze nu nergens staan in de app? Gaat dar enige tijd overheen voordat deze bij inkomende facturen staat? Of als dat niet zo is: hoe maak er nu een inkomende factuur van?

• yepyep

Hoi, ik ben een aantal inkoop facturen aan het invoeren en dat gaat allemaal prima. Een knop “in administratie verwerken en nieuwe inkoop factuur openen” zou wel handig en erg gebruiksvriendelijk zijn. Dit is natuurlijk ook zo bij ander invoer formulieren šŸ˜‰

• qinvoice

Hoi, een super tip! Zo goed dat we hem meegenomen hebben in de update van vanavond dus hij staat al online. Veel plezier ermee! šŸ™‚

• yepyep

Thanks fijn en leuk dat dit zo opgepakt wordt.

Ik denk dat er nog klikken verminderd kunnen worden door er directe buttons van te maken = 1x klik = direct juiste vervolg
        Momenteel 1 klik voor dropdown 2de klik voor selectie en 3de klik voor actie knop “in administratie verwerken” = 3 kliks dit is + 1 t.o.v. de oude situatie.

Volgens mij is iedereen geholpen met de opties “opslaan en nieuw”, “opslaan en sluiten”, “terug zonder opslaan = cancel”

Fijn weekend ik ga nog wat bonnen invoeren, sleep bon in de inkoopfactuur werkt geweldig!

• qinvoice

3 keer klikken is slechts eenmalig, zodra je gekozen hebt voor ‘Nieuwe inkoopfactuur’ wordt deze instelling meegenomen naar de nieuwe inkoopfactuur. Dan is het dus maar 1x klikken.
          Fijn weekend!

• yepyep

Dank voor je reactie, dit is helemaal correct en werkt prettiger dan voorheen!

Break even blijft echter altijd groter dan 1 klik aangezien instellen 3 klikken is de eerstvolgende invoer 1 klik dat zijn dus 4 klikken voor 2 facturen, en 1.66 klik voor 3 facturen ((3+1+1)/3) en 1.2 klik bij 10 facturen.

Indien er van optie gewisseld moet worden tussen ‘nieuwe factuur’ en ‘terug naar overzicht’ of vice versa dan komen daar weer 3 klikken bij.

Een directe keus/button voor iedere optie is altijd maar 1 klik. Het is natuurlijk helemaal aan jullie dit is, just some user feedback.

• yepyep

boekstuk nummer van inkoop factuur blijft hangen op 23. Kunnen jullie dit resetten/herstellen?

• qinvoice

Voor 2016? Zo niet, dit wordt rechtgezet zodra je opslaat.

• yepyep

Thanks werkt weer. Er zijn alleen 108 inkomende facturen geboekt en de nummering is nu bij 25. Er staan dus heel veel dubbele boeknummers. Hetzelfde boeknummer linkt wel naar verschillende boekingen dus het lijkt wel te werken alleen een verkeerde indicatie van het boekstuknummer.

• qinvoice

Ik laat dat maandag even uitzoeken en rechtzetten waar nodig.

• yepyep

Dank laten jullie weten wanneer dit verholpen is? momenteel is het nog hetzelfde. Thanks!

• yepyep

Al iets bekend er is nog niks veranderd in mijn administratie m.b.t. dit punt

• yepyep

Als een inkoop factuur later nog een keer wordt bewerkt verliest deze de leverancier naam

• Joris Beel

De link met xpenditure werkt niet bij mij! Enig idee waarom dit niet werkt?