Het kan altijd voorkomen dat u een foutieve factuur stuurt of dat een bestelling wordt geannuleerd, met slechts een muissklik genereert u een creditfactuur vanuit q-invoice. Ook deze wordt natuurlijk direct naar u en uw klant verzonden.

De creditfactuur wordt opgebouwd met dezelfde informatie als de originele factuur. U kunt nog wijzigingen aanbrengen en de factuur als concept opslaan.

Als de bronfactuur nog niet betaald is zal op het moment dat de creditfactuur verzonden wordt het bedrag van de creditfactuur in mindering gebracht worden op de bronfactuur.

Scenario 1: De bronfactuur is 100 euro en u maakt een creditfactuur voor het volledige bedrag. Is er voor de bronfactuur nog geen betaling geregistreerd dan worden beiden factuur ‘tegen elkaar weggestreept’ en is het saldo te voldoen voor beide 0.

Scenario 2: De bronfactuur is 100 euro en u maakt een creditfactuur voor de helft. Is er nog geen betaling gedaan of een betaling minder dan het bedrag van de credit factuur wordt het bedrag van de credit in mindering gebracht op de bronfactuur.

Scenario 3: De bronfactuur is 100 euro en volledig betaald. De creditfactuur wordt niet in mindering gebracht op het openstaande bedrag.

Creditfactuur maken

  • Was dit antwoord nuttig?
  • Ja   Nee
Tagged: